Knolselderij zaden
Knolselderij - (Apium graveolens var. rapaceum) valt onder dezelfde familie als de snijselderij en bleekselderij, alleen worden van de knolselderij voornamelijk de knollen gegeten. van snijselderij het blad en van bleekselderij vooral de stengel. Maar van knolselderij kan het blad ook gewoon gegeten worden.
Er is een onderscheid te maken tussen rassen met kort loof en vrij ronde knollen en rassen met langer loof en vrij hoekige knollen. In ons assortiment vindt u alleen de rassen met langer loof zoals Dolvi, maar ook het bijzondere tuindersras Monarch, Dit uitstekende ras heeft geen last van groeischeuren en is nauwelijks vatbaar voor het selderij virus.
Knolsederij zaaien, kweken en oogsten
Om een knolselderij te zaaien heb je geduld nodig. Het beste is om ze voor te zaaien in een zaaitray onder glas in februari / maart. Knolselderij zaden kiemen langzaam en hebben licht nodig, dus zaai niet te diep. Uitplanten in april/ mei om vervolgens omstreeks oktober/ november te kunnen oogsten.
Knolselderij bereiden, bewaren en bijzonderheden
De knolselderij heeft een bijzondere plek op de markt veroverd. Er zijn tal van gerechten waarbij gebruik wordt gemaakt van deze vitaminebom. Knolselderij is een supergezonde knol die rijk is aan vitamine C, B6, foliumzuur, ijzer en kalium. Knolselderij kennen we voornamelijk van de Snert en selderijsalde, maar probeer ook eens een knolselderijpuree, knolselderijquiche, knolselderij spiesjes, knolselderijsoep en knolselderijfriet. De mogelijkheden zijn eindeloos. Kortom een echte aanrader voor uw moestuin!