Knolselderij - Dolvi
Maart onder glas zaaien, verspenen en in mei buiten planten. Of half april
buiten zaaien, verspenen en uitplanten. Zaai voor een goed biologisch
evenwicht naast de selderie spinazie en/of tomaten.
Extra informatie
Knolselderie (Apium graveolens var. rapaceum) is een variant van het kruid snijselderij die net boven de grond een knol vormt. Knolselderie vormt een knol met een doorsnede van zo'n 10 cm.
Selderijplanten lijken in het jonge stadium veel op elkaar. Op oudere leeftijd zijn ze te herkennen door de knol en de brede (bij bleekselderij) of fijne (bij snijselderij) bladstelen.
In stukken gesneden is knolselderij heel lekker met name in de erwtensoep. Ook voor het trekken van bouillon is hij heel geschikt. De smaak van de knol is milder dan die van de bladeren van de snijselderij.
Wilt u knolselderij zaaien?
vanaf maart onder glas, verspenen en in mei buiten planten, of vanaf half april buiten zaaien, verspenen en uitplanten.
Tip
voor een goed biologisch evenwicht verdient het aanbeveling om naast selderie, spinazie en of tomaten te zaaien.
Productkenmerken
Stevige knol
Mild en kruidige smaak
past bij allerlei gerechten
Standplaats |
Zaaien vollegrond | ja |
Standplaats licht | Zonnig |
Periodes |
Zaaitijd binnen van | februari |
Zaaitijd binnen tot | april |
Zaaitijd buiten van | april |
Zaaitijd buiten tot | mei |
Oogsttijd van | oktober |
Oogsttijd tot | november |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 2500 |