Dit ras rode bieten is prima voor de zomer- en herfstteelt en zeer geschikt om te bewaren. Het zijn mooie rode en sappige bieten en het jonge blad is erg lekker voor salades.
Extra informatie
Lokatie in bak: midden
Voorzaaien: nee
Zaaitijd: half maart tot half augustus
Hoeveel per vak: 9
Tijd tot oogst: vanaf 9 - 10 weken
Kiemtijd: 5-7 dagen bij 12 - 18 °C
Standplaats: zon/halfschaduw
Advies en tips
Verzorgingsadvies:
Houdt grond voldoende vochtig, snel uitdunnen
Oogstadvies:
Trek de plantjes met de grootste wortels er helemaal uit. Laat de kleinere wortels staan om verder te groeien. In het najaar kan je ze lang laten staan om in de winter te oogsten.
Gebruik:
Koken, roerbakken, in de oven: het kan allemaal.
Ook lekker: rauw door smoothies of geraspt door salades. Gebruik ook het jonge blad voor salades, in smoothies en om mee te roerbakken.
De app van de Makkelijke Moestuin geeft je stap voor stap instructie voor de teelt: van zaadje tot oogst.
Productkenmerken

Rode biet voor zomerteelt

Groeit op alle grondsoorten

Uitstekende ronde rode biet
Standplaats |
Zaaien vollegrond | ja |
Standplaats licht | Zonnig |
Periodes |
Zaaitijd buiten van | april |
Zaaitijd buiten tot | juli |
Oogsttijd van | juli |
Oogsttijd tot | oktober |
Advies en tips |
Zaaiadvies | op regels direct in de vollegrond |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 50-100 |