Linzen zaden
Spruitgroente kan eenvoudig met water worden opgekweekt. Linzen zijn zoet, knapperig en zijn goed te verwerken in zoete of hartige gerechten, ook lekker in een dressing of gekookt in de soep. Voor het gebruik even in heet water dompelen of wokken. Rijk aan vitamine A, B, C en E.
Extra informatie
Alle Organic sprouting varieteiten zijn onderzocht op de aanwezigheid van: Salmonella spp, lysteria monocytogenes, Ecoli 0157:H7 & Ehec
Peulvruchtenkiemen zoals taugé en linzen moeten altijd even kort verhit worden voor consumptie.
Rauwe bonen bevatten lectine, een natuurlijke gifstof waarmee planten zich beschermen tegen vraatzuchtige insecten.
Tijdens het kiemproces verdwijnt een deel van de lectine door het weken, door verhitting verdwijnt het overige deel lectine.
Kook alle rauwe peulvruchten minimaal 10 minuten, om er zeker van te zijn dat alle antinutriënten (giftige stoffen) opgelost zijn in het water en gooi dit kookvocht daarna altijd weg.
Productkenmerken

Linzenspruiten zijn zoet en knapperig

Biologische kiemgroente met veel vitamine

Lekker in salades en in de de soep
Periodes |
Zaaitijd binnen van | januari |
Zaaitijd binnen tot | december |
Oogsttijd van | januari |
Oogsttijd tot | december |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 30 |