Taugé
Spruitgroente kan eenvoudig met water worden opgekweekt. Taugé is lekker fris en knapperig, smaakt voortreffelijk in roerbakschotels maar ook in salades en zelfs in soepen. Voor het gebruik even in heet water dompelen of wokken. Rijk aan vitamine B.
Laat de mungbonen eerst een dag inweken in een ruime hoeveelheid water en spoel daarna goed af met koud water.
Laat de bonen daarna goed uitlekken en zet de kweekset weg op een donkere en warme plek om zo mooie witte knapperige spruiten te kweken.
Zet je de bonen in het licht dan zullen de spruiten groen worden en al snel bladeren ontwikkelen.
De bonen moeten elke dag of liefst twee keer per dag gespoeld worden.
Na 5 dagen kunt u de kiemspruiten (die dan 3-5 cm lang zijn) eten.
Tauge moet voor het consumeren even worden verhit.
Extra informatie
Alle Organic sprouting varieteiten zijn onderzocht op de aanwezigheid van: Salmonella spp, lysteria monocytogenes, Ecoli 0157:H7 & Ehec
Peulvruchtenkiemen zoals taugé en linzen moeten altijd even kort verhit worden voor consumptie.
Rauwe bonen bevatten lectine, een natuurlijke gifstof waarmee planten zich beschermen tegen vraatzuchtige insecten.
Tijdens het kiemproces verdwijnt een deel van de lectine door het weken, door verhitting verdwijnt het overige deel lectine.
Kook alle rauwe peulvruchten altijd minimaal 10 minuten, dan ben je zeker dat alle antinutriënten (giftige stoffen) opgelost zijn in het water en gooi dit kookvocht daarna altijd weg.
Productkenmerken
Spruit van de ontkiemde mungboon
Zeer knapperig en smaakvol
Kiemen zijn rijk aan oa vitamine B, C en ijzer
Periodes |
Zaaitijd binnen van | januari |
Zaaitijd binnen tot | december |
Oogsttijd van | januari |
Oogsttijd tot | december |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 15 |