Inmaakui - De Barletta
Maart-eind april in de vollegrond zaaien in regels. Na zes weken iets uitdunnen. Ook geschikt voor vers gebruik als ze iets verder uit elkaar gezaaid
worden.
Extra informatie
Zilveruitjes De Barletta (ook wel St. Jansui genoemd) geeft al vroeg ronde, lekkere zilveruitjes. De plantjes ontwikkelen redelijk veel blad. De opbrengst is uitstekend. Deze uitjes zijn prima vers te gebruiken en heel geschikt voor de inmaak (op zuur).
Uien zijn eetbaar, hebben een sterke smaak en geur die vermindert door het klaarmaken. Ze hebben in het algemeen een papierachtig buitenste vel over een gelaagde kern. Ze worden wereldwijd gebruikt in de keuken, en bestaan in allerlei vormen en kleuren.
Wilt u Inmaak ui zaaien?
in de periode maart-mei in de vollegrond. Zaai op regels of rijen die 15 cm uit elkaar liggen. U moet vooral dik zaaien (de zaadjes dicht op elkaar). Doet u dit niet, dan worden de uitjes te grof. Om aantasting van de larve van de uienvlieg te voorkomen, is behandeling vooraf van het zaaibed aan te bevelen. Houd de grond tijdens de groeiperiode voldoende vochtig.
Uien Oogsten
in de periode juli-augustus.
Productkenmerken
Opbrengst is uitstekend
Geeft al vroeg zilveruitjes
Voor vers gebruiken en inmaak
Standplaats |
Zaaien vollegrond | ja |
Standplaats licht | Zonnig |
Periodes |
Zaaitijd buiten van | maart |
Zaaitijd buiten tot | april |
Oogsttijd van | juli |
Oogsttijd tot | augustus |
Advies en tips |
Zaaiadvies | op regels direct in de vollegrond |
Verzorgingsadvies | houdt grond voldoende vochtig |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 250 |