Bleekselderij - Goudgele Zelfblekende 2
Februari-maart onder glas zaaien, verspenen en in mei buiten planten. Of
vanaf half april buiten in een zaaibed zaaien, verspenen en uitplanten. Kan
zowel rauw, gekookt als gestooft gegeten worden.
Extra informatie
Bleekselderij is een heerlijke groente, welke op de juiste wijze klaargemaakt meer aandacht verdient. Het is een bladgroente met vrij lange brede kale bladstelen, die op de tuin bleken. Dus geelachtig/wit worden. Voor consumptie wordt het onderste gedeelte gebruikt, dus de kale brede bladstelen. Wordt rauw of gekookt gegeten. Ook voor in groente en erwtensoep.
Zaaien: voor vroege teelt vanaf half februari tot half april binnenshuis of in een kasje bij 20 graden. Voor normale teelt in april op een zaaibed onder platglas. Niet verspenen. Uitplanten op 35 x 30 cm.
Oogst: september –oktober. Voor de teelt zijn vochthoudende humeuze lichte grondsoorten het beste.
Productkenmerken

IS een bladgroente met vrij lange brede kale bladstelen

Kan rauw of gekookt gegeten worden

Geschikt voor onder glas en in vollegrond te telen
Standplaats |
Zaaien vollegrond | ja |
Standplaats licht | Zonnig |
Periodes |
Zaaitijd binnen van | februari |
Zaaitijd binnen tot | maart |
Zaaitijd buiten van | april |
Zaaitijd buiten tot | mei |
Oogsttijd van | juni |
Oogsttijd tot | september |
Advies en tips |
Zaaiadvies | onder glas, of in de vollegrond |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 2500 |