Snijbiet zaden
Snijbiet is verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. We hebben zelfs een selectie gemaakt van alle beschikbare kleuren; 'De bright lights mix' is een feest om te zien bloeien met alle vrolijke kleurtjes.
Van snijbiet eet je zowel het blad als de stengel. De gekleurde stengels worden ribben genoemd. Wanneer je de stengels met blad net boven de grond afsnijdt groeien ze gewoon weer aan en kan je blijven oogsten.
Snijbiet zaaien, kweken en oogsten
Snijbiet zaai je vanaf medio maart tot september en je kan vaker doorlopend blijven oogsten van dezelfde plant.
De "baby leaves" kunnen al vrij vroeg geoogst worden en zijn lekker in salades.
Oogst nooit meer dan je in een keer kan consumeren want eenmaal geoogst is snijbiet niet lang houdbaar.
Snijbiet bereiden, bewaren en bijzonderheden
Eet de snijbiet het liefst direct na het oogsten want dan is het nog lekker knapperig en vers. Snijbiet kan je maximaal 2 dagen bewaren op een donkere koele plaats. De smaak ligt tussen rode bieten en spinazie in.
Snijbiet kan je rauw in salades verwerken maar roerbakken of blancheren kan ook. De stengels, ribben genaamd kook of bak je altijd iets langer dan de bladeren.