Na de zomer kan er volop worden geoogst waardoor er weer lege plekken ontstaan in de moestuin.
Deze kan je opvullen met groenbemesters om de grond alvast weer voor te bereiden op het volgende jaar en zo onkruid weg te houden.
Maar op de lege plekken kan je ook nog tot laat in het seizoen doorzaaien met gewassen die geschikt zijn voor de herfst-winter en weeuwenteelt.
Dit is minstens zo interessant als de voorjaar- en zomerteelt. Vaak is bij deze teelt juist minder kans op ziekten, plagen en doorschieten.
Pas dan altijd de wisselteelt toe om bodemuitputting en ziektes te voorkomen
Groot voordeel van de weeuwenteelt is dat je al zeer vroeg in het jaar de eerste groente kan oogsten.
Maar ook in de herfst en winter valt er nog volop te oogsten.
Sla, spinazie en andere vergelijkbare bladgewassen hebben een relatief korte teeltduur en zijn goed bestand tegen koudere weersomstandigheden, waardoor je deze nog tot laat in het seizoen kan oogsten.
Bij deze bladgewassen is er nog een groot voordeel. Deze draaien niet mee in de wisselteelt en kan je dus gemakkleijk op ieder leeg gekomen plekje zaaien, zonder rekening te hoeven houden met het voorgaande gewas. Dit geld zeker niet voor alle groente
Trek wel alle oude planten uit de grond, met wortel en al. Zeker als er sprake is geweest van plagen of ziektes dan kan je het beste alle materiaal verbranden of in de vuilnisbak gooien. Hark compost door de aarde of voeg die toe als mulch om de bodem te verbeteren. Als je in potten kweekt, vervang dan de potgrond.