Zelf pesto maken
.jpg)
Heb je basilicum gezaaid? Dan kan je nu gaan oogsten.
Heb je lekker veel Basilicum dan kan je hier zelf je eigen pesto van maken.
Wat heb je nodig;
- Ca. 40 gram verse basilicum
- 150 ml Olijfolie
- Ca. 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- Ca. 50 gram Pijnboompitjes (geroosterd)
- 1 Knoflook teentje
- peper en zout
Zo maak je het;
- Rasp de Parmezaanse kaas en verhit de pijnboompitjes kort in een pan zonder olie tot ze bruin kleuren.
- Snij de basilicum grof en doe deze samen met de knoflook, geraspte Parmezaan en geroosterde pijnboompitjes in de keukenmachine of vijzel.
- Maal de ingrediënten tot een gladde massa en voeg beetje bij beetje de olijfolie toe totdat de pesto de juiste dikte heeft.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Doe de pesto in een potje en giet hier een laagje olijfolie overheen, de verse Pesto kun je dan ca. een week in de koelkast bewaren.
Of bewaar het geportioneerd in de vriezer, dan is de Pesto een paar maanden houdbaar.
