De sopropo uithollen, goed wassen en vullen met vlees of vis. Bereiden in de oven of smoren in een saus. Klein gesneden geschikt voor de wok.
Zaaien van april-juni in potjes bij 22-25º C, na 4 weken uitplanten in een hobbykasje. De plant opbinden en regelmatig water geven. De vrouwelijke bloemen, gemakkelijk te herkennen omdat er al ‘n vruchtbeginsel onder zit,
moeten bij voorkeur met de hand worden bestoven.
Extra informatie
Binnen zaaien vanaf april tot juni, bij een temperatuur vanaf 21 graden. Na 4 weken kan je de plantjes uitplanten. Zaai of plant bij voorkeur in een kas zodat de tropische plant tegen de Nederlandse weerselementen is beschermd. Het is aan te bevelen de plant te ondersteunen met klimstokken of klimraster. De plant kan uitgroeien tot wel 2,5 meter hoogte. De ideale plantafstand is 15×30 cm is. De zaden gaan ca. 1 cm diep onder de grond. De vruchten kan je handmatig bestuiven. Dit doe je bij de vrouwelijke vrucht die is te herkennen aan het vruchtbeginsel. Geef de plant regelmatig water direct op en rondom de wortel. De zaden eerst niet te nat houden
Het beste moment om Sopropo te oogsten is net voordat de vrucht gele vlekken krijgt. Meestal 20 dagen nadat de vrouwelijke plant vrucht heeft gegeven. Daarna kan je om de 3 of 4 dagen meerdere malen achtereen gaan oogsten omdat de vruchten snel rijpen. Daarmee stimuleer je de plant om door te groeien en kan je blijven genieten van haar vruchten.
Productkenmerken
Heeft een unieke en bittere smaak
Blinkt uit in gezonde eigenschappen
De schil en het vruchtvlees zijn eetbaar
Periodes |
Zaaitijd binnen van | april |
Zaaitijd binnen tot | juni |
Oogsttijd van | juli |
Oogsttijd tot | oktober |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 5 |