Stengelsla: oosterse slasoort die een stevige, eetbare stengel vormt met een frisse, nootachtige smaak. Het blad is lekker in salades en roerbakgerechten.
Extra informatie
Soortnaam: Aspergesla Celtuse
Familie: blad
Aantal per vak: 2
Hoogte: 40 tot 60 cm
Zaaitijd: april - juni
Zaaidiepte: 1 cm
Kiemtijd: tussen 6 -18°C in 7-14 dagen. Kiemt nauwelijks boven de 20°C
Tijd tot oogst: blad vanaf 5 weken, stengel rond de 8 tot 10 weken.
Zonlicht: Kan zowel in de zon als in de half-schaduw
Productkenmerken
Lekker in salades en als rauwkost
De stengel heeft een groene, frisse kern
De stengel is nootachtig van smaak
Periodes |
Zaaitijd binnen van | maart |
Zaaitijd binnen tot | april |
Zaaitijd buiten van | maart |
Zaaitijd buiten tot | juli |
Oogsttijd van | mei |
Oogsttijd tot | september |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 800 |