Knapperige vlees- of suikererwt, de plantjes kunnen goed tegen de kou. Jong geplukt het lekkerst en hoe meer zon hoe zoeter.
Extra informatie
Lokatie in bak: achter
Voorkiemen: ja - maar niet perse noodzakelijk
Zaaitijd: half februari tot eind juni
Hoeveel per vak: 9
Tijd tot oogst: vanaf 8-10 weken
Kiemtijd: 6-24 dagen bij 7-23°C
Standplaats: Vroeg in het jaar graag in de zon, kan later zowel in de zon als in de schaduw
Advies en tips
Verzorgingsadvies:
Deze sugarsnaps worden ongeveer 60-80 cm hoog. Ze hebben geen klimrek nodig maar een rekje van tuingaas houdt ze mooi binnen het vak.
Oogstadvies:
Knip de peulen af voor de erwten dik echt dik worden en haal de eventuele draden aan de zijkant weg.
Gebruik:
Je kan sugarsnaps in z'n geheel eten: zowel de schil als de erwten. Kook of stoof ze kort, gooi ze door de roerbak, of door een roerei met zalm: heerlijk!
De app van de Makkelijke Moestuin geeft je stap voor stap instructie voor de teelt: van zaadje tot oogst.
Productkenmerken

Knapperige vlees- of suikererwt

Jong geplukt het lekkerst

Hoe meer zon, hoe zoeter
Periodes |
Zaaitijd buiten van | februari |
Zaaitijd buiten tot | juni |
Oogsttijd van | juni |
Oogsttijd tot | juli |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 5 |