Het lekkerste kruid: het hele jaar door op de vensterbank en zomers in je bak. Deze soort vormt compacte struikjes met klein. Is minder gevoelig voor slakkenvraat dan de Basilicum Genovese en schiet ook minder snel in bloei.
Extra informatie
Lokatie in bak: in vak langs de kant
Voorzaaien: ja, of meteen in potjes zaaien
Zaaitijd: binnen hele jaar door, buiten
Hoeveel per vak: 4
Tijd tot oogst: vanaf 8 weken
Kiemtijd: 5-10 dagen bij 21 °C
Standplaats: zon/schaduw
Advies en tips
Verzorgingsadvies:
Houdt de grond goed vochtig. Binnen opkweken en in juni buiten planten geeft het beste resultaat. Knijp bloemknoppen meteen weg om vertakking en bladgroei te stimuleren.
Oogstadvies:
Oogst het blad.
Gebruik:
Gebruik het blad in salades, pasta’s en sauzen en als lekkere decoratie. Bij verhitting gaat veel van de smaak verloren, dus voeg het blad pas op het laatst toe. Ook de bloemen zijn eetbaar.
De app van de Makkelijke Moestuin geeft je stap voor stap instructie voor de teelt: van zaadje tot oogst.
Productkenmerken
Een potbasilicum
Ideaal voor op vensterbank of in de keuken
Donkergroene, fijnbladige basilicum
Standplaats |
Toepassing in pot | ja |
Hoogte | 35 cm |
Periodes |
Zaaitijd binnen van | maart |
Zaaitijd binnen tot | april |
Zaaitijd buiten van | mei |
Zaaitijd buiten tot | juli |
Oogsttijd van | juli |
Oogsttijd tot | september |
Advies en tips |
Zaaiadvies | zaaien in een kweekbakje op bloempot |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 600 |