De 1e rucola (rucola selvatica) met een rode bladnerf. De rood/paarse
kleur van de nerf geeft een mooi contrast met het donkergroen van de
rest van het blad. De smaak is licht pittig, een klein beetje honingachtig
en kruidig. Geschikt in een maaltijdsalade, lekker op een broodje of als
bijgerecht.
Zaaien: vanaf april-september buiten in de vollegrond zaaien onder
glas in een goed gedraineerde grond. Bij voorkeur in de zon of op een
warme half schaduwrijke plek.
Oogst: in een kas zijn ze jaarrond te oogsten, 2 maanden na het zaaien.
Na de bladgroei gaat de rucola schieten, dan zijn de bladeren nog wel
te oogsten, alleen wat stug en bitter van smaak. De wortels overleven
een zachte winter buiten.
Productkenmerken
Heeft een unieke heldere en scherpe smaak
Het blad en de bloemen zijn eetbaar
Heerlijk in salades
Periodes |
Zaaitijd buiten van | april |
Zaaitijd buiten tot | september |
Oogsttijd van | mei |
Oogsttijd tot | november |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 3900 |