Dit ras heeft geel-groen blad met dunne witte bladstelen (ribben).
Het blad wordt jong geoogst en er kan enkele keren van dezelfde
planten worden gesneden. De smaak is lekker fris. Snijbiet wordt
meestal als spinazie gegeten, maar ook de ribben kunnen worden
geoogst en gestoofd gegeten.
Zaaien: vanaf half maart tot eind augustus. Er kan regelmatig
worden gezaaid om steeds over verse snijbiet te beschikken. Zaai
op regels (of rijen) die 25 cm uit elkaar liggen. In de rij een afstand
van 5 cm aanhouden voor fi jn blad productie of 20 cm als men de
ribben wil oogsten. Snijbiet doet het goed op iedere grond. Houd
de grond wel voldoende vochtig.
Oogsten: afhankelijk van de zaaitijd van mei tot oktober. Snij (bij
blad productie) het blad enkele centimeters boven de grond
af. De stoppels lopen opnieuw uit, zodat er na enkele weken
opnieuw kan worden geoogst. Voor de teelt van de ribben moet
men de plant laten uitgroeien.
Productkenmerken
Vormt veel groen blad met dunne bladstelen
De smaak is lekker fris
Wordt als spinazie gegeten
Standplaats |
Zaaien vollegrond | ja |
Standplaats licht | Zonnig |
Periodes |
Zaaitijd buiten van | april |
Zaaitijd buiten tot | augustus |
Oogsttijd van | mei |
Oogsttijd tot | oktober |
Advies en tips |
Zaaiadvies | op regels direct in de vollegrond |
Verzorgingsadvies | houdt grond voldoende vochtig |
Oogstadvies | Snij het blad enkele centimeters boven de grond af. De stoppels lopen opnieuw uit, zodat na enkele weken opnieuw geoogst kan worden van hetzelfde zaaisel. |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 70-100 |