Een pluksla met geelgroen en bruin, licht gekroesd blad.
Pluksla vormt geen gesloten krop, maar een open bladrozet
waarvan het blad in gedeelten naar behoefte geplukt kan worden.
Pluksla is vers gegeten lekker zacht en mals, maar kan ook gestoofd
worden gegeten. Zeer decoratief bij salades.
Zaaien: vanaf half maart tot begin augustus. Zaai op regels die 25
cm uit elkaar liggen. Houd in de regels ca. 15 cm aan. Het jonge
blad kunt u afknippen maar zonder het hart te raken. De planten
groeien daarna weer uit voor een volgende snij. Zaai om de 2-3
weken, zodat u de gehele zomer verse sla op tafel kunt zetten.
Houd de grond gedurende de teelt voldoende vochtig.
Oogsten: vanaf half juni.
Productkenmerken
Zeer decoratief bij salades
Geelgroen en bruin, licht gekroesd blad
Lange pluktijd
Periodes |
Zaaitijd buiten van | maart |
Zaaitijd buiten tot | augustus |
Oogsttijd van | juni |
Oogsttijd tot | september |