Halflange wortelpeterselie heeft mooie witte, zeer gladde wortelen, die aangenaam
kruidig smaken en glad, lekker smakend blad. Het blad wordt
’s zomers als gewone peterselie gebruikt. Maar in de herfst kan ook
de wortel nog geoogst en bijvoorbeeld in soepen gebruikt worden.
Bovendien kan de wortel ’s winters tot de vorming van vers blad
binnenshuis geforceerd worden. Een heel aantrekkelijk gewas dus!
Zaaien: in april op regels (of rijen) die 25 cm uit elkaar liggen. Het
zaad kiemt langzaam; het kiemproces duurt wel 4 weken. Na opkomst
uitdunnen (het teveel aan planten wegnemen) tot de overblijvende
plantjes op 12-15 cm van elkaar staan. Houd de grond
zowel in de kiemperiode als daarna steeds voldoende vochtig.
Oogst: het blad gedurende de zomer naar behoefte snijden.
De wortels worden in oktober-november geoogst.
Productkenmerken
Blad kan als peterselie gebruikt worden
Wortel kan in soep gebruikt worden
kegelvormig
Periodes |
Zaaitijd buiten van | april |
Zaaitijd buiten tot | juli |
Oogsttijd van | augustus |
Oogsttijd tot | oktober |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 500 |