Dit ras geeft stevige planten met een breed, niet gekruld blad. Het
kan zowel onder glas (winterteelt) als in de vollegrond worden
geteeld. De smaak van het blad is sterk aromatisch en past bij
allerlei gerechten.
Zaaien: voor de teelt onder glas: zaai in augustus-september op
regels of rijen die 20 cm uit elkaar liggen. Voor de vollegrondsteelt
zaait u in de periode maart-juni, ook op regels met 20 cm
tussenruimte. Zaai niet te dicht op elkaar, de planten hebben
ruimte nodig. Het duurt vrij lang voor peterseliezaad kiemt;
4 weken is normaal. Tijdens de kiem-periode de grond goed
vochtig houden en ook daarna regelmatig water geven. Peterselie
heeft nl. veel vocht nodig voor een goede ontwikkeling.
Oogsten: bij glasteelt kan in januari-maart het blad worden
geoogst, bij teelt in de vollegrond van juli tot en met september.
Productkenmerken
Krachtige planten met breed niet gekruld blad
Geschikt voor onder glas en vollegrondsteelt
Geschikt voor invriezen
Standplaats |
Zaaien vollegrond | ja |
Standplaats licht | Zonnig |
Hoogte | 25 cm |
Periodes |
Zaaitijd binnen van | februari |
Zaaitijd binnen tot | maart |
Zaaitijd buiten van | maart |
Zaaitijd buiten tot | juli |
Oogsttijd van | mei |
Oogsttijd tot | september |
Advies en tips |
Zaaiadvies | onder glas of direct in vollegrond |
Verzorgingsadvies | houdt grond voldoende vochtig |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 500 |