Een peervormige, donkerviolette vrucht. Het ‘vlees’ van de vruchten
is heerlijk in allerlei gerechten: gestoofd, gekookt of geroerbakt.
Zaaien: in januari in een zaaibakje in de huiskamer of in een
verwarmde kas. De ideale kiemtemperatuur is ca 20°C. Als de
plantjes 5 cm groot zijn, moeten ze worden verspeend (wijder
uitplanten of in aparte potjes zetten). Wacht met buiten uitplanten
tot alle kans op nachtvorst geweken is (zeker tot half mei). Zet
ze buiten op een beschutte, zonnige warme plek. Ze groeien als
tomaten planten, dus hebben ze een stok of draad nodig waaraan
ze vastgebonden worden. Zorg dat het hart van iedere plant open
blijft. Het teveel aan scheuten wegnemen.
Oogst: vanaf juli. Rijpe vruchten zijn hard en de kleur wordt iets
doffer. Ze kunnen rijp, vrij lang aan de plant blijven.
Productkenmerken

Vlees van de vruchten is heerlijk

Wordt ook wel "eiervrucht" genoemd

Sterke groeikracht met stevige stengels
Standplaats |
Zaaien vollegrond | ja |
Kasteelt | ja |
Standplaats licht | Zonnig en beschut , zorg voor steunmateriaal |
Periodes |
Zaaitijd binnen van | maart |
Zaaitijd binnen tot | mei |
Oogsttijd van | juni |
Oogsttijd tot | september |
Advies en tips |
Zaaiadvies | binnenshuis in een zaaibakje |
Verzorgingsadvies | op een beschutte, zonnige plek |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 225 |