Pronksnijbonen - Grootzadige Boerentenen
In de vollegrond vanaf half mei tot juli. De eenvoudigste teeltwijze is door (tonkin) stokken te plaatsen in rijen. De grove zaden worden geoogst en o.a. gebruikt in de griekse keuken en bij de bereiding van diverse soepen zoals tomatensoepen en de Italiaanse minestrone.
100 gram zaad is voldoende voor een rij van ca. 8 meter.
Extra informatie
De grove zaden van de Pronksnijbonen Boerentenen worden geoogst en o.a. gebruikt in de Griekse keuken (gigantes) en bij de bereiding van diverse soepen, zoals tomatensoep en de Italiaanse minestrone.
Zaaien: in de vollegrond vanaf half mei tot juli. De eenvoudigste teeltwijze is door (tonkin) stokken te plaatsen in rijen. Per stok legt men 3-4 bonen (ca. 3cm diep).
Productkenmerken
Lekker in Griekse keuken
Goede vervanger voor vlees
Sterk en laat soort
Periodes |
Zaaitijd buiten van | mei |
Zaaitijd buiten tot | juli |
Oogsttijd van | augustus |
Oogsttijd tot | oktober |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 1 |