Snijbiet, Gewone Groene vormt veel groen blad met dunne bladstelen. Het blad wordt jong geoogst en er kan enkele keren van dezelfde planten gesneden worden. De smaak is lekker fris. Snijbiet wordt als spinazie gegeten. Zaaien: vanaf half maart tot eind augustus kan regelmatig gezaaid worden. Dan beschikt u steeds over verse snijbiet. Zaai op regels (of rijen) die 25 cm uit elkaar liggen. In de rij een afstand van 5 cm aanhouden. Snijbiet doet het goed op iedere grond. Houd de grond wel voldoende vochtig: bij droog weer regelmatig gieten dus. Oogst: afhankelijk van de zaaitijd van mei tot oktober. Snij het blad enkele centimeters boven de grond af. De stoppels lopen opnieuw uit, zodat na enkele weken opnieuw geoogst kan worden van hetzelfde zaaisel.
Extra informatie
Snijbiet, Gewone Groene vormt veel groen blad met dunne bladstelen. Het blad wordt jong geoogst en er kan enkele keren van dezelfde planten gesneden worden. De smaak is lekker fris. Snijbiet wordt als spinazie gegeten. Zaaien: vanaf half maart tot eind augustus kan regelmatig gezaaid worden. Dan beschikt u steeds over verse snijbiet. Zaai op regels (of rijen) die 25 cm uit elkaar liggen. In de rij een afstand van 5 cm aanhouden. Snijbiet doet het goed op iedere grond. Houd de grond wel voldoende vochtig: bij droog weer regelmatig gieten dus.
Oogst: afhankelijk van de zaaitijd van mei tot oktober. Snij het blad enkele centimeters boven de grond af. De stoppels lopen opnieuw uit, zodat na enkele weken opnieuw geoogst kan worden van hetzelfde zaaisel.
Productkenmerken
Vormt veel groen blad met dunne bladstelen
De smaak is lekker fris
Snijbiet wordt als spinazie gegeten
Standplaats |
Zaaien vollegrond | ja |
Standplaats licht | Zonnig |
Periodes |
Zaaitijd buiten van | maart |
Zaaitijd buiten tot | augustus |
Oogsttijd van | mei |
Oogsttijd tot | oktober |
Advies en tips |
Zaaiadvies | op regels in de vollegrond |
Verzorgingsadvies | regelmatig gieten |
Oogstadvies | snij het blad enkele centimeters boven de grond af |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 70-100 |