Groene selder - Pascal
Februari-maart onder glas, verspenen en in mei buiten planten, of vanaf half april buiten zaaien, verspenen en uitplanten. Voor een goed biologisch evenwicht verdient het aanbeveling om naast selderie spinazie en/of tomaten te zaaien.
Extra informatie
Dit is een uitstekende selder variëteit met een heerlijke smaak. De stelen zijn glad, rond en vol. Selder bevat meerdere mineralen (ijzer, calcium en magnesium) en vitamines (A, B en C). Selderij behoort tot de familie van de schermbloemigen. De plant is afkomstig uit het Middellandse Zee gebied en heeft zich momenteel over heel de wereld verspreid. Het is vooral de aparte nogal sterke smaak die deze plant in de keuken onmisbaar maakt. In elk deel bezit de plant deze bijzondere smaak. Het zijn in principe tweejarige kruidachtige planten die in het eerste groeiseizoen bladmassa aanmaken en in het tweede seizoen bloem en zaad vormen.
Zaaien: in de periode februari-maart onder glas, verspenen en in mei buiten planten. Of vanaf half april buiten zaaien, verspenen en uitplanten. Voor een goed biologisch evenwicht verdient het aanbeveling om naast selderie spinazie en/of tomaten te zaaien.
Oogsten: augustus tot november
Productkenmerken

Selder bevat meerdere mineralen en vitamines

Zeer bijzondere smaak

Tweejarige kruidachtige plant
Standplaats |
Zaaien vollegrond | ja |
Standplaats licht | Zonnig |
Periodes |
Zaaitijd binnen van | februari |
Zaaitijd binnen tot | maart |
Zaaitijd buiten van | april |
Zaaitijd buiten tot | mei |
Oogsttijd van | juli |
Oogsttijd tot | november |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 2500 |