Knolselderie - Dolvi
Vanaf maart onder glas, verspenen en in mei buiten planten, of vanaf half april buiten zaaien, verspenen en uitplanten. Voor een goed biologisch evenwicht verdient het aanbeveling om naast selderie spinazie en/of tomaten te zaaien.
Extra informatie
Knolselderij (Apium graveolens var. rapaceum) is een variant van het kruid snijselderij die net boven de grond een knol vormt. Knolselderij vormt een knol met een doorsnede van zo'n 10 cm. De knollen voor industriële verwerking moeten groter zijn dan die voor verse consumptie. Hoewel knolselderij voor de knol geteeld wordt, kunnen de bladeren ook gegeten worden. Vaak wordt in het vroege voorjaar knolselderij met een toefje loof in de handel gebracht.
Zaaien: vanaf maart onder glas, verspenen en in mei buiten planten, of vanaf half april buiten zaaien, verspenen en uitplanten.
Tip: voor een goed biologisch evenwicht verdient het aanbeveling om naast selderie, spinazie en of tomaten te zaaien.
Productkenmerken
Stevige knol
Mild en kruidige smaak
past bij allerlei gerechten
Standplaats |
Zaaien vollegrond | ja |
Standplaats licht | Zonnig |
Periodes |
Zaaitijd binnen van | februari |
Zaaitijd binnen tot | april |
Zaaitijd buiten van | april |
Zaaitijd buiten tot | mei |
Oogsttijd van | oktober |
Oogsttijd tot | november |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 2500 |