Peterselie - Gigante d’Italia
Vanaf half februari tot half maart onder glas, of vanaf half maart tot begin augustus in de vollegrond. ‘Gigante d’Italia’ is aromatischer dan gekrulde peterselie en wordt o.a. culinair gebruikt in een ‘bouquet garni’.
Extra informatie
Een oud Italiaans Heirloom ras met een geweldige smaak. Gigante D'Italia is een volle plant en groeit met grote dondergroene en gladde bladeren. Door de grote groeikracht kan er vaak en veel blad geoogst worden. De smaak van het blad is zeer krachtig en aromatisch. Gladbladige peterselie is aromatischer dan de gekrulde peterselie en wordt o.a. culinair gebruikt in een Bouquet garni. Je kunt het blad gebruiken in diverse gerechten en als garnering. Knip de bloemen weg om doorgroei te bevorderen.
Zaaien: vanaf half februari tot half maart onder glas, of vanaf half maart tot begin augustus in de vollegrond.
Productkenmerken
Volle plant
Zeer krachtig en aromatisch
Gladbladig
Standplaats |
Hoogte | 30 cm |
Periodes |
Zaaitijd binnen van | februari |
Zaaitijd binnen tot | maart |
Zaaitijd buiten van | maart |
Zaaitijd buiten tot | juli |
Oogsttijd van | mei |
Oogsttijd tot | september |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 500 |