Koolrapen - Wilhelmsburger
Vanaf eind april tot begin juni buiten op zaaibed en na ca. 5/6 weken uitplanten, of op regels en later uitdunnen. Zaai bij voorkeur elk jaar op een ander stukje grond. Koolraap is ook geschikt als voedergewas.
Extra informatie
Koolraap Wilhelmsburger is een ronde, middelgrote gladde koolraap met zacht, geel vlees. Een malse, lang houdbare winterknol. Koolraap, officieel Brassica napus rapifera genoemd, is een zeer oud culuurgewas uit de Kruisbloemigen-familie dat al meer dan 2000 jaar als winter-groente dient en tegelijkertijd de meest onderschatte groentesoort is. De koolraap heeft een zachte, zoete en aromatische smaak.
Zaaien: Vanaf eind april tot begin juni buiten zaaien op een zaaibed en na ca. 5-6 weken uitplanten of op regels en later uitdunnen.
Productkenmerken
Een zeer oud cultuurgewas
Heeft een zachte, zoete smaak
Geschikt voor vollegrondsteelt
Periodes |
Zaaitijd buiten van | april |
Zaaitijd buiten tot | juni |
Oogsttijd van | september |
Oogsttijd tot | november |
Advies en tips |
Zaaiadvies | op een zaaibed in de vollegrond |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 350 |