Roodlof - Rossa di Chioggia 3
Van half juni tot eind juli buiten in regeltjes en ca. 3/4 weken later uitdunnen. Bij voorkeur niet verplanten. Zeer geschikt voor gemengde salades; radicchio wordt vóór de winter geoogst.
Extra informatie
Roodlof of radicchio rosso (Cichorium intybus var. foliosum) wordt in Italië al eeuwen geteeld en behoort tot dezelfde familie als de witlof. Roodlof heeft een bittere smaak. De teelt komt in Italië vooral voor in de streek Veneto, tussen Venetië, Verona en Treviso. Het type Chioggia, een type met donkerrode kropjes, die op sla lijken, ook wel onterecht rode sla genoemd. Zaaien: Van half juni tot eind juli buiten in regeltjes zaaien en ca. 3-4 weken later uitdunnen. Bij voorkeur niet verplanten.
Productkenmerken
Een Italiaanse Roodlof
Donkerrode kroppen welke op sla lijken
Behoort tot dezelfde familie als witlof
Standplaats |
Zaaien vollegrond | ja |
Standplaats licht | Zonnig |
Periodes |
Zaaitijd buiten van | juni |
Zaaitijd buiten tot | juli |
Oogsttijd van | september |
Oogsttijd tot | november |
Advies en tips |
Zaaiadvies | op regels in de vollegrond |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 650 |