Biet of Kroot - Albina Vereduna wit
Vanaf half april tot augustus in de vollegrond in regels; in de regels eventueel iets uitdunnen. Geschikt om na het koken zowel warm als koud te consumeren, maar ook rauw in bijv. salades.
Extra informatie
Een oud Nederlands bieten ras met een zoete, delicate smaak, zoeter dan rode biet. Ook de bladeren kunnen - mits jong geoogst - gegeten worden. Uitstekende bron van folaat en kalium.
Zaaien: onder glas (minimaal 15°C) vanaf half februari-eind maart in perspotjes. In de volle grond: april-juni, uitdunnen op 30x7 cm.
Oogst: na 35 dagen het jonge blad, na 60-90 dagen de knollen.
Productkenmerken
Oud Hollands ras
Zoetere smaak dan normale rode biet en ook de jonge bladeren zijn eetbaar
Frisgroen gebobbeld blad
Periodes |
Zaaitijd buiten van | april |
Zaaitijd buiten tot | augustus |
Oogsttijd van | juli |
Oogsttijd tot | september |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 50-100 |