Peterselie - Gekrulde Donkergroene
Vanaf half februari tot half maart onder glas, of vanaf half maart tot begin augustus in de vollegrond. Als men de zaden een nacht, voor het zaaien, in water laat weken, zal het ontkiemen sneller gaan.
Extra informatie
Peterselie is eigenlijk geen groente, maar een kruid. Ze heeft een frisse kruidige smaak die bijna overal bij past. Vandaar waarschijnlijk dat ze ook zo heel veel gebruikt wordt; in soepen, sauzen, marinades, koude schotels, garnering, etc. Peterselie groeit voortdurend aan; mits je het hart van de plant intact laat, kun je er van blijven plukken. Peterselie groeit op alle soorten gronden, mits ze maar vochthoudend is. Peterselie houdt niet zo van zon, ze groeit dan niet zo goed, het blad verkleurt. etc.
Zaaien: Vanaf half februari tot half maart zaaien onder glas, of vanaf half maart tot begin augustus in de vollegrond.
Productkenmerken
Vormt laagblijvende planten met fijn donkergroen gekruld blad
Geschikt voor onder glas en vollegrondsteelt
Blad is sterk aromatisch en past bij allerlei gerechten
Standplaats |
Zaaien vollegrond | ja |
Standplaats licht | Zonnig |
Hoogte | 25 cm |
Periodes |
Zaaitijd binnen van | februari |
Zaaitijd binnen tot | maart |
Zaaitijd buiten van | maart |
Zaaitijd buiten tot | juli |
Oogsttijd van | juli |
Oogsttijd tot | september |
Advies en tips |
Zaaiadvies | onder glas of direct in vollegrond |
Verzorgingsadvies | houdt grond voldoende vochtig |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 500 |