Japanse peterselie - Paarsbladig
April-juli op zaaibed in de vollegrond en na verspenen uitplanten of direct in regels zaaien en uitdunnen. Éen van de typisch Japanse kruiden. Zeer geschikt voor garnering, wordt gebruikt bij gerechten als ‘Umeboshi’ en als spruitgroente bij “Sashimi’.
Extra informatie
Perilla Crispum paarsbladig. Shiso is de Japanse naam voor deze plant. Andere gebruikte benamingen zijn Japanse basilicum, Japanse netel of Notenkruid. Een eenjarige plant die behoort tot de muntfamilie. De stengels en eventuele kleine bloemen worden gebruikt in SASHIMI.In reepjes gesneden wordt hij gegeten in salades, spaghetti en tal van vlees- en visgerechten of zelfs als smaakgevende afwerking op pizza. Oorspronkelijk werd hij in Japan gebruikt als vervanger van basilicum. De plant bevat een veelheid aan mineralen en vitamines.
Zaaien: vanaf april t/m juli op een zaaibed in de volle grond. Na verspenen uitplanten in regels of direct in regels zaaien en uitdunnen.
Productkenmerken
Hartvormige blaadjes
Smaak lijkt op munt
Gemakkelijk op te kweken
Standplaats |
Hoogte | 60 cm |
Periodes |
Zaaitijd binnen van | april |
Zaaitijd binnen tot | juli |
Oogsttijd van | maart |
Oogsttijd tot | oktober |
Advies en tips |
Zaaiadvies | op regels in de vollegrond |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 750 |