Linzen
Spruitgroente kan eenvoudig met water worden opgekweekt. Linzen zijn zoet, knapperig en zijn goed te verwerken in zoete of hartige gerechten, ook lekker in een dressing of gekookt in de soep. Voor het gebruik even in heet water dompelen of wokken. Rijk aan vitamine A, B, C en E.
Strooi het zaad in een dun laagje op het zaairooster en spoel dit voorzichtig onder de kraan. Vul de glazen bowl met water tot de onderzijde van het rooster en plaats deze in de vensterbank in een normale kamertemperatuur ( 20-22C ). Ververs iedere dag het water.
U kunt ook een leeg boterbakje vullen met natte watten en hier de zaden op strooien. De watten goed vochtig houden en u kunt genieten van uw eigen gekweekte Kiemgroenten. Na 5 dagen kan men de kiemspruiten (die dan 3-5 cm lang zijn) eten.
Verlenging met een paar dagen geeft wat meer blad aan de spruit. De kiemspruiten kunnen, zonder hun gezonde eigenschappen te verliezen, ongeveer een week in de koelkast bewaard blijven.
Extra informatie
Alle Organic sprouting varieteiten zijn onderzocht op de aanwezigheid van: Salmonella spp, lysteria monocytogenes, Ecoli 0157:H7 & Ehec
Peulvruchtenkiemen zoals taugé en linzen moeten altijd even kort verhit worden voor consumptie.
Rauwe bonen bevatten lectine, een natuurlijke gifstof waarmee planten zich beschermen tegen vraatzuchtige insecten.
Tijdens het kiemproces verdwijnt een deel van de lectine door het weken, door verhitting verdwijnt het overige deel lectine.
Kook alle rauwe peulvruchten minimaal 10 minuten, om er zeker van te zijn dat alle antinutriënten (giftige stoffen) opgelost zijn in het water en gooi dit kookvocht daarna altijd weg.
• Dit product kan sporen van allergenen bevatten • Ce produit peut contenir des traces d’allergenes
Productkenmerken
Linzenspruiten zijn zoet en knapperig
Biologische kiemgroente met veel vitamine
Lekker in salades en in de de soep
Periodes |
Zaaitijd binnen van | januari |
Zaaitijd binnen tot | december |
Oogsttijd van | januari |
Oogsttijd tot | december |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 30 |