Ui - Rossa lunga di Firenze
Maart-april in de vollegrond zaaien in regels. Na 6 weken iets uitdunnen. Heeft
een zonnige omgeving nodig en een niet al te natte grond. Langwerpige rode
ui, zacht van smaak en daarom geschikt om rauw te verwerken in gerechten.
Extra informatie
Vroeg geoogst is dit een fris en iets pittig smakend, rood sla-uitje. Dit van oorsprong mediterrane ras gedijt hier goed! Laat ze al uitdunnend uitgroeien tot lange, purperrode uien, ook wel sjalot-uien genoemd: het traditionele uiensoort uit Florence, pittig en toch tamelijk zoet!
Wilt u rode ui zaaien?
vanaf maart tot en met mei direct ter plekke in rijen met een afstand van 25 cm. De zaaidiepte is 1 cm. Zodra de planten 5 cm hoog zijn kun je ze dunnen op 2,5 cm. 6 tot 8 weken later oogst je de bosui door te dunnen op 10 cm. De rest laat je doorgroeien tot je ze nodig hebt.
Rode uien oogsten
juli-augustus. Laat ze eerst in de tuin goed drogen, voordat u ze naar binnen haalt.
Productkenmerken
Langwerpige rode ui
Zacht van smaak
Sjalot-uien
Periodes |
Zaaitijd buiten van | maart |
Zaaitijd buiten tot | april |
Oogsttijd van | september |
Oogsttijd tot | oktober |