Bleekselderij - Pascal, Groene Volpijp
Februari-maart onder glas zaaien, verspenen en in mei buiten uitplanten. Of
vanaf half april buiten zaaien, verspenen en uitplanten. Zaai voor een goed
biologisch evenwicht verdient het aanbeveling om naast selderie spinazie en/
of tomaten te zaaien.
Extra informatie
Dit is een uitstekende seldervariëteit met een heerlijke smaak. De stelen zijn glad, rond en vol. Selder bevat meerdere mineralen (ijzer, calcium en magnesium) en vitamines (A, B en C).
Selderij behoort tot de familie van de schermbloemigen. Het is vooral de aparte nogal sterke smaak die deze plant in de keuken onmisbaar maakt. In elk deel bezit de plant deze bijzondere smaak.
Het zijn in principe tweejarige kruidachtige planten die in het eerste groeiseizoen bladmassa aanmaken en in het tweede seizoen bloem en zaad vormen.
Wilt u bleekselderij zaaien?
in de periode februari-maart onder glas, verspenen en in mei buiten planten. Of vanaf half april buiten zaaien, verspenen en uitplanten. Voor een goed biologisch evenwicht verdient het aanbeveling om naast selderie spinazie en/of tomaten te zaaien.
Bleekselderij oogsten
augustus tot november
Productkenmerken
Selder bevat meerdere mineralen en vitamines
Zeer bijzondere smaak
Tweejarige kruidachtige plant
Standplaats |
Zaaien vollegrond | ja |
Standplaats licht | Zonnig |
Periodes |
Zaaitijd binnen van | februari |
Zaaitijd binnen tot | maart |
Zaaitijd buiten van | april |
Zaaitijd buiten tot | mei |
Oogsttijd van | juli |
Oogsttijd tot | november |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 2500 |