Wilde Rucola
Vanaf maart tot september in de vollegrond, breedwerpig of in regels.
Wilde rucola heeft een pikante, wat nootachtige smaak en is zeer geschikt
voor salades.
Extra informatie
De jonge plantjes worden als smaakversterker gebruikt in sla en rauwkost en de kiemplantjes worden ook op brood gegeten. Ook kan rucola gestoofd worden. De smaak is walnootachtig en enigszins bitter.
Het is een zeer snelgroeiend gewas, dat in voor- en najaar het meest productief is. Tegen hete zomerse omstandigheden is rucola niet erg bestand. Zorg dan in elk geval voor voldoende water.
Wilt u Rucola zaaien?
maart-april en augustus-september. De zaden kiemen heel snel; soms kan al binnen drie weken na het zaaien worden geoogst. Daarom kunt u het best breedwerpig, direct op de plaats van bestemming zaaien.
Tip
Rucola heeft een pikante, wat nootachtige smaak en is zeer geschikt voor salades.
Productkenmerken

Jonge blaadjes zijn pikant nootachtig smakende blaadjes

Zeer snelgroeiend gewas

Teelt voor vollegrond
Standplaats |
Zaaien vollegrond | ja |
Standplaats licht | Zonnig |
Periodes |
Zaaitijd binnen van | februari |
Zaaitijd binnen tot | maart |
Zaaitijd buiten van | maart |
Zaaitijd buiten tot | september |
Oogsttijd van | mei |
Oogsttijd tot | oktober |
Advies en tips |
Zaaiadvies | direct in vollegrond |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 3900 |