Rucola coltivata
Vanaf maart tot september in de vollegrond, breedwerpig of in regels. Rucola
heeft een pikante, wat nootachtige smaak en is zeer geschikt voor salades.
Extra informatie
Rucola of mosterdkruid is een koolsoort waarvan de jonge pikant nootachtig smakende blaadjes worden gegeten; rauw of even gestoofd. Het oude blad is bitter en taai. Het is een zeer snelgroeiend gewas, dat in voor- en najaar het meest productief is. Tegen hete zomerse omstandigheden is rucola niet erg bestand. Zorg dan in elk geval voor voldoende water.
Wilt u Rucola zaaien?
maart-april en augustus-september. De zaden kiemen heel snel; soms kan al binnen drie weken na het zaaien worden geoogst. Daarom kunt u het best breedwerpig , direct op de plaats van bestemming zaaien.
Productkenmerken

Jonge blaadjes zijn pikant nootachtig smakende blaadjes

Zeer snelgroeiend gewas

Teelt voor vollegrond
Standplaats |
Zaaien vollegrond | ja |
Standplaats licht | Zonnig |
Periodes |
Zaaitijd buiten van | maart |
Zaaitijd buiten tot | september |
Oogsttijd van | juli |
Oogsttijd tot | oktober |
Advies en tips |
Zaaiadvies | direct in vollegrond |
Verzorgingsadvies | voldoende water geven |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 600 |