Peterselie - Bravour
Vanaf half februari tot half maart onder glas, of vanaf half maart tot
begin augustus in de vollegrond. Zeer fijngekrulde peterselie, geschikt voor
garnering van schotels.
Extra informatie
Deze peterselie heeft zeer fijn, gekruld blad. Daardoor uitermate geschikt voor garnering van gerechten. Maak de gerechten af met vers geoogste peterselie uit eigen keuken of tuin.
Wilt u peterselie zaaien?
voor de teelt onder glas: zaai in februari-maart op regels of rijen die 20 cm. uit elkaar liggen.
Voor de vollegrondsteelt zaait u in de periode maart-augustus, ook op regels met 20 cm. tussenruimte. Zaai niet te dicht op elkaar, de planten hebben wat ruimte nodig.
Het duurt lang voor peterseliezaad kiemt: 4 weken is normaal. Tijdens de kiemperiode de grond voortdurend vochtig houden en ook daarna regelmatig water geven. Peterselie heeft veel vocht nodig voor een goede ontwikkeling.
Peterselie oogsten
bij glasteelt kan in juni-juli het blad geoogst worden, bij teelt in de vollegrond van juli tot en met september.
Productkenmerken

Geschikt voor glas- of vollegrondsteelt

Sterk en aromatisch

past bij allerlei gerechten
Standplaats |
Zaaien vollegrond | ja |
Standplaats licht | Zonnig |
Hoogte | 25 cm |
Periodes |
Zaaitijd binnen van | februari |
Zaaitijd binnen tot | maart |
Zaaitijd buiten van | maart |
Zaaitijd buiten tot | juli |
Oogsttijd van | mei |
Oogsttijd tot | september |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 500 |