Kervel - Fijne Krul
Vanaf maart-september in de vollegrond zaaien, breedwerpig of in regels.
Kervel kan meerdere malen per jaar worden gezaaid en is zeer geschikt om
in te vriezen.
Extra informatie
Kervel (Anthriscus Cerefolium) is een heerlijk kruid, waarvan u regelmatig blad kunt plukken. De planten groeien na het plukken snel weer aan. Kervel is lekker in soepen, ei-, vlees- en kaasgerechten en bij komkommer en doperwten. Het is een mooi, fijnbladig gewas dat 40-60 cm hoog wordt.
Wilt u Kervel zaaien?
Van maart tot half augustus in de vollegrond. Deze moet voldoende vochtig en humusrijk zijn. Zoek wel een zonnige plek uit. Zaai niet op een zwaarbemeste bodem, dan wordt het gewas lang en slap. Zaai op regels (of rijen) met een onderlinge afstand van 15 cm. Bij vroege zaai gaan de planten in juli bloeien, bij late zaai pas het volgende jaar. De bloeischermen zijn niet echt opvallend, met gelig-witte bloemen.
Kervel oogsten
Vanaf ca. 5 weken na het zaaien kunt u regelmatig blad snijden.
Tip
Kervel kan meerdere malen per jaar gezaaid worden en is zeer geschikt om in te vriezen.
Productkenmerken
Geschikt om in te vriezen
Kan een geruime tijd worden gezaaid
een heerlijk bladgroente waarvan u regelmatig het blad kunt plukken
Standplaats |
Zaaien vollegrond | ja |
Standplaats licht | Zonnig |
Hoogte | 40-60 cm |
Periodes |
Zaaitijd buiten van | maart |
Zaaitijd buiten tot | september |
Oogsttijd van | mei |
Oogsttijd tot | oktober |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 400 |
Overige kenmerken |
Invriezen | ja |