Brusselse Witlof - Zoom F1
Begin juni in de vollegrond zaaien in regels. In de herfst de wortels opgraven
en donker en koel bewaren. Plant elke 2/3 weken een aantal wortels in een
emmer met grond en zet die in een donkere ruimte van 15°C, zodat de witlof
groeit.
Extra informatie
Witlof (Nederland) of witloof (Vlaanderen) is een bladgroente die in het donker wordt geteeld. In het licht wordt de krop door chlorofyl vorming namelijk groen. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Vroeger werd witlof wel eens zeer bitter gevonden.
Witlof kan rauw gegeten worden als salade met stukjes appel en andere rauwkostgroentes en fruit. Andere bereidingsmethoden zijn gekookt, gebakken of gegratineerd met bijvoorbeeld ham en/of kaas of met een sauce Hollandaise als "witlof à la crème". Door witlof te koken met naast water wat melk wordt de bittere smaak verzacht.
Wilt u Witlof Zoom f1 zaaien?
Vanaf half maart tot eind augustus in de vollegrond in regels. Dicht zaaien en niet uitdunnen.
Tip
Plant elke 3 weken een aantal wortels in een emmer en zet die in een donkere ruimte van + - 15 graden, zodat de witlof kan gaan groeien.
Productkenmerken
Uitstekend hybride ras
een bladgroente die in het donker wordt geteeld
kan rauw dan wel gekookt worden gegeten
Standplaats |
Zaaien vollegrond | ja |
Periodes |
Zaaitijd buiten van | mei |
Zaaitijd buiten tot | juni |
Oogsttijd van | november |
Oogsttijd tot | februari |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 600 |