Snijbiet - Red Chard Micro Leaf
Vanaf april tot juli (teelt voor de ribben), resp. tot september (voor het blad) in
de vollegrond in regels. Bij ribbenteelt iets ruimte in de regels aanhouden. De
ribben stoven als selderie of asperges.
Extra informatie
Snijbiet Red Chard vormt veel donkerrood blad met vuurrode bladstelen. Het blad wordt jong geoogst en er kan enkele keren van dezelfde planten gesneden worden. De smaak is zacht en lekker fris. Snijbiet wordt als spinazie gegeten.
Zaaien: vanaf april tot eind september kan regelmatig gezaaid worden. Dan beschikt u steeds over verse snijbiet. Zaai op regels (of rijen) die 25 cm uit elkaar liggen. In de rij een afstand van 5 cm aanhouden. Snijbiet doet het goed op iedere grond. Houd de grond wel voldoende vochtig: bij droog weer regelmatig gieten dus.
Oogst: afhankelijk van de zaaitijd van mei tot oktober. Snij het blad enkele centimeters boven de grond af. De stoppels lopen opnieuw uit, zodat na enkele weken opnieuw geoogst kan worden van het zelfde zaaisel.
Productkenmerken
Smaakt zacht en lekker fris
Om mee te wokken, roerbakken, stoven of stomen
Een hele mooie, decoratieve snijbiet soort.
Periodes |
Zaaitijd buiten van | maart |
Zaaitijd buiten tot | augustus |
Oogsttijd van | mei |
Oogsttijd tot | oktober |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 70-100 |