Russische dragon
Maart-april in een zaaibakje of april-juni buiten op een zaaibed; één keer
verspenen en vervolgens uitplanten. Gebruik: vers of gedroogd bij vis,
gevogelte, soep en bij de inmaak van augurken; probeer eens vis met veel
dragon in folie te grillen.
Extra informatie
Dragon komt van oorsprong uit Azië en Oost-Europa. Hier wordt het ook wel drakenkruid genoemd, vanwege de vorm van de wortelstokken. De plant met zijn kleine bloempjes valt niet erg op.
Russische dragon is gemakkelijk om zelf te kweken. Deze soort doet het goed op elke grondsoort en houdt van een zonnige standplaats. Ook is de Russische dragon bijzonder winterhard.
De smaak daarentegen is wel opvallend en wordt omschreven als een bittere, peperachtige anijssmaak, veel minder scherp dan Alsem of Bijvoet. Vooral in Frankrijk gebruiken ze dragon in gerechten.
Van zowel de bloemen als blaadjes kun je thee trekken. Van deze thee zeggen ze dat hij de werking van de nieren ondersteunt en bevordert.
Wilt u Russchische dragon zaaien?
In maart-april op een zaaibed onder glas. Dragon houdt van zon. In de periode mei-augustus uitplanten op een onderlinge afstand van 30x30 cm. In juli-augustus kan op een zaaibed direct in de vollegrond gezaaid worden. Om te sterke lentegroei tegen te gaan, de planten zo nu en dan snoeien. Het gesnoeide blad kan aan de stengels gedroogd worden.
Oogsten
Het blad kunt naar behoefte oogsten.
Toepassing van
Bij lamsvlees, kip en eiergerechten. Onmisbaar in béarnaisesaus. Ook bij de bereiding van kruidenazijn.
Productkenmerken

Kan zowel vers als gedroogd worden gebruikt

Een heerlijk zacht bittere smaak

Een klassieker in de Franse keuken
Standplaats |
Zaaien vollegrond | ja |
Standplaats licht | Zonnig |
Hoogte | 125 cm |
Periodes |
Zaaitijd binnen van | maart |
Zaaitijd binnen tot | april |
Zaaitijd buiten van | april |
Zaaitijd buiten tot | juni |
Oogsttijd van | augustus |
Oogsttijd tot | november |
Zaadkenmerken |
Zaden per gram | 6000 |