Krulsla zaden
Krulsla (Lactuca sativa var. crispa) is een slasoort die geen kroppen vormt maar een open bladrozet heeft met gekrulde bladeren. Het lijkt wel op andijvie, maar heeft de malsheid van botersla.
Zaaien, kweken en oogsten
In de moestuin mag sla niet ontbreken. Wil je iets anders zaaien dan de 'normale' kropsla? Dan is de krulsla zeker aan te bevelen. Deze sla is gemakkelijk om te telen en kan vanaf het begin van de lente tot het einde van de zomer gezaaid worden. Zaai om de 3 weken om doorlopend opnieuw te oogsten.
Bereiden, bewaren en bijzonderheden
Rassen als de Lollo Rosso en de Salanova Vidotex zijn rood van kleur door de aanwezigheid van anthocyaan. Anthocyaan valt onder de groep van antioxidanten, waarvan over het algemeen wordt aangenomen dat ze goed zijn voor de gezondheid en zorgt bijvoorbeeld ook voor de rode kleur in rodekool. De rode soorten smaken een beetje nootachtig. Maar ook de groene rassen zijn heerlijk en gezond. Sla bevat maar heel weinig calorieën en past daarom in elk dieet.