Aubergine zaden
Wilt u aubergine zaaien? Er smaakt natuurlijk niks beter dan eigen gekweekte aubergine uit uw eigen moestuin.
Aubergine - Solanum Melongena
Het 'vlees' van de auberginevruchten is heerlijk in allerlei gerechten: gestoofd, gekookt of geroerbakt. De smaak is heel neutraal. Dat heeft het voordeel dat aubergine met bijna elk ander ingrediënt kan worden gecombineerd. De gewone aubergine is in vele keukens erg geliefd om zijn zachte romige smaak. Wist je dat we ook de White Egg aubergine hebben? Een aubergine met grote en kleur van een wit ei, en is net als de gewone aubergine gewoon eetbaar.
Aubergine zaaien, kweken en oogsten
Aubergines zijn een langzaamgroeiende vruchten, zaai daarom al vrij vroeg omstreeks februari al voor, binnen onder glas. Het is een tropische plant en houdt van warmte, zorg er voor dat de temperatuur tussen de 22 en 25 graden blijft. Na ijsheiligen kunnen ze de vollegrond in of begin mei in de kas uitplanten. In de vollegrond uitplanten kan alleen als de buitentemperatuur goed is, en warmer dan 18 graden.
Het beste resultaat behaal je wanneer je ze in een kas kweekt of plant ze uit in een bak boven de grond waar de temperatuur hoger is. Zorg ook voor ondersteuning zodat de takken niet gaan knakken als de vruchten zwaarder worden.
In augustus/ september kunnen de aubergines geoogst worden als ze de juiste kleur en formaat hebben.
Aubergine bereiden, bewaren en bijzonderheden
De Aubergine is een tropische plant en kan niet goed tegen lage temperaturen.
Bewaar de aubergine buiten de koelkast anders kan de vrucht zacht worden.
In de kelder of voorraadkast kun je de aubergine ongeveer een week bewaren.
Ingevroren aubergine kan je ongeveer een jaar bewaren;
Snij de aubergine in blokjes of schijfjes,
blancheer dit kort in kokend water en
laat daarna 30 sec in ijskoud water afkoelen.
Maak er porties van, label de diepvrieszakken en bewaar het maximaal 12 maanden in de vriezer.
Dezaden.nl heeft ook biologische aubergine zaden in het assortiment.